Responsive Joomla Templates by BlueHost Coupon

Stemmen van Margraten

Geschreven: vrijdag 06 april 2018

Alhoewel foto’s meer zeggen dan duizend woorden, ze vertellen niet het hele verhaal. Daarom creëerden wij in samenwerking met Stichting Laudio vier nieuwe audiotours op dit ereveld; Stemmen van Margraten. De soldaten die hier begraven liggen, de vermisten; zij verdienen het om gehoord te worden.

Via hervonden documenten en getuigenissen van familie en adoptanten, reconstrueerden we wie een aantal van hen waren en hoe zij hier terecht gekomen zijn. Hadden wij in hun schoenen gestaan, hadden wij hun keuzes gemaakt? De Tweede Wereldoorlog lijkt misschien heel ver weg, maar achter ieder kruis, iedere davidster, schuilt iemand die je broer had kunnen zijn, een vriend of je vader. Als je ze beter leert kennen, ontdek je dat ze zelfs ook op jou lijken.

Als men zegt dat we de oorlog niet mogen vergeten, bedoelen ze eigenlijk dat we zorgvuldig moeten omgaan met de vrijheid die we hebben. Zij, de herkenbare mensen achter al die kruisen, hebben er namelijk hun leven voor gegeven.

U kunt straks deze verhalen via uw eigen telefoon besluisteren. Daarvoor heeft u de app izi.travel nodig. Deze is beschikbaar voor Android en iPhone telefoons. Zodra de verhalen beschikbaar zijn vindt u zowel hier, als op de begraafplaats, meer informatie over hoe u de verhalen op uw telefoon kan downloaden. U kunt op de begraafplaats deze informatie onder meer vinden in het programmaboekje, als bij de speciale balie bij de ingang van de begraafplaats.

stemmen algemeen1 2

Stemmen van Margraten is een samenwerking tussen journalistiek en theater.

Colofon:
Documentaire, audiovormgeving: Lubert Priems
Tekst en spelregie: Jacqueline Kerkhof
Audio-eindmix: Arno Peeters
Stemacteurs: Lori Spee, Jochum ten Haaf, Bas Opgenoorth, Leon Clevenger, Irma van Hoof, e.a.
Artistieke regie: Jacqueline Kerkhof en Lubert Priems
Producent: Stichting Laudio
Met speciale dank aan Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven, Sebastiaan Vonk, Danny van der Groen, Mariska Schijns-Sipers, vfonds, Jos van Tegelen, wijlen Annie Prevoo-Frijnts, Regionaal Historisch Centrum Limburg, Akkers van Margraten, Stichting Adoptie Graven Amerikaanse Begraafplaats Margraten en anderen.

 

Doneren

Wilt u ook een steentje bijdragen aan het project? Voor 10 euro geeft u een soldaat al een gezicht! U kunt via de onderstaande knop doneren of lees voor meer informatie de pagina Doneren.

Over

Het project De Gezichten van Margraten is een project van de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven (niet te verwarren met de Stichting Adoptie Graven Amerikaanse Begraafplaats Margraten die het adoptieprogramma in beheer heeft). Voor meer informatie zie www.svaao.nl of bezoek de Fields of Honor - Database op www.fieldsofhonor-database.com.

margraten15